På denne side finder du nogle af de mest almindelige spørgsmål og svar i forbindelse med indlevering og ophugning af din udtjente bil:

Hvorfor skal jeg aflevere min bil hos Refero?
Hvor finder jeg Refero?
Hvad sker der med min bil, når jeg har afleveret den hos Refero?
Hvordan afleverer jeg min bil hos Refero?
Kan jeg aflevere en bil uden nummerplader?
Kan jeg aflevere naboens bil?
Hvad gør jeg, hvis bilen ikke kan køre?
Hvad gør jeg, hvis jeg har problemer med at udfylde skrotningsattesten?
Får jeg skrotningspræmie hos Refero?Hvorfor skal jeg aflevere min bil hos Refero?

Det skal du, fordi Refero er din garanti for størst mulig genindvinding af bilens råmaterialer på en miljørigtig måde. Afleverer du din bil til ophug hos Refero, sparer du samtidig mest effektivt på jordens ressuorcer. Hos Refero er du også sikker på at få et fast beløb for din bil, uden du skal ud i nogen form for diskussion.

TilbageHvor finder jeg Refero?

Den nemmeste måde er at klikke på linket Find din ophugger på hjemmesiden. Du kan også ringe til Stena Recycling Kundeservice, telefon 56 67 92 00, som er åben mandag-torsdag kl. 07.00-16.00 og fredag fra kl 07.00-15.00.

TilbageHvad sker der med min bil, når jeg har afleveret den hos Refero?

Hos Refero starter vi med at miljøbehandle din bil, så den ikke længere udgør en risiko for at forurene. Olie og andre væsker tappes af, mens bilens dæk og batteri fjernes. Eventuelle brugbare reservedele afmonteres, enten med det samme eller i løbet af en periode. Som sidste led i miljøbehandlingen fjernes kofangere og glas. Derefter transporteres bilen til et shredderanlæg, hvor bilen knuses til små stykker. Skrotmaterialet sorteres op i jern og andre metalfraktioner, der smeltes om og genopstår som nye råmaterialer. Du kan læse mere ved at klikke på de to links Skrot - hvordan? og Miljø og genbrug.

TilbageHvordan afleverer jeg min bil hos Refero?

Klik på knappen 3 - Attest og check til højre på hjemmesiden. Udfyld skrotnings¬attesten og print din Refero check ud på din printer. Du finder den Refero autoophugger, der ligger mest bekvemt for dig, ved at klikke på knappen 2 - Find din ophugger. Når du afleverer bilen, skal du have bilens registreringsattest og din Refero check med. Refero ophuggeren har allerede fået skrotningsattesten elektronisk, så du skal bare underskrive attesten, inden du afleverer Refero checken og får dine penge. Husk, at du skal vise dit kørekort eller anden legitimation. Hvis det ikke er dit navn, der står på registreringsattesten, skal du have en slutseddel med, der viser, at du er bilens retmæssige ejer.

TilbageKan jeg aflevere en bil uden nummerplader?

Ja. Du skal blot have afmeldingspapiret fra Motorkontoret med til Refero ophuggeren sammen med registreringsattesten, med mindre registreringsattesten er stemplet som afmeldt. Ellers gælder helt de samme regler som ved aflevering af en bil med nummerplader, hvis bilen er afmeldt efter 1.7.2002.
Hvis bilen er afmeldt i perioden 30.6.200-1.7.2002, får du 250 kr mindre i skrotningspræmie.
hvis bilen er afmeldt inden 30.6.2000, får du ikke skrotningspræmie, men Refero modtager gerne bilen uden udgifter for dig.

TilbageKan jeg aflevere naboens bil?

Nej. Vi har pligt til at sikre os, at det kun er den retmæssige ejer, der tager beslutningen om at bilen skal hugges op. Derfor skal du som ejer vise legitimation og personligt underskrive skrotningsattesten hos Refero.

TilbageHvad gør jeg, hvis bilen ikke kan køre?

Du ringer til Stena Recycling Kundeservice, telefon 56 67 92 00, som er åben mandag-torsdag kl. 07.00-16.00 og fredag fra kl 07.00-15.00. Så sørger vi for, at din bil bliver hentet. Det koster normalt et beløb, som du får oplyst på forhånd.
Hvis bilen mangler motoren, gearkassen eller katalysatoren, kan der ske fradrag i skrotningspræmien. Fradraget er op til 300 kr for motoren, 100 kr for gearkassen og 100 kr for katalysatoren.

TilbageHvad gør jeg, hvis jeg har problemer med at udfylde skrotningsattesten?

Ring til Stena Recycling Kundeservice, telefon 56 67 92 00, som er åben mandag-torsdag kl. 07.00-16.00 og fredag fra kl 07.00-15.00. Her kan du få hjælp til at udfylde attesten, eller du kan tilmelde din bil til ophug direkte i telefonen. Så ligger både skrotningsattest og din Refero check klar til dig, når du afleverer bilen.

TilbageFår jeg skrotningspræmie hos Refero?

Ja. Beløbet på Refero checken er din skrotningspræmie. Refero checken er din garanti for, at du får dine penge uden diskussion, når du afleverer den hos Refero. Bemærk, at der ikke kan udbetales skrotningspræmie, hvis bilen har en totalvægt over 3.500 kg., er indrettet til befordring af flere end 9 personer incl. føreren eller er afmeldt før 30.6.2000. Hvis bilen er afmeldt i perioden 30.6.2000 - 1.7.2002, får du 250 kr mindre i skrotningspræmie.

Tilbage